Ufrivilligt barnløse og forhøjet BMI

Det lyder måske både mærkeligt og stigmatiserende, men ikke desto mindre, er det en realitet, at hvis man er kvinde og kæmper mod ufrivillig barnløshed og samtidig har et forhøjet BMI, kan man ikke få hjælp til fertilitetsbehandling.

Vejen til at skabe nyt liv kan være en lang, svær og sorgfuld proces, hvor du føler dig ensom og isoleret med dine tanker og følelser. Det er en følelsesmæssig svær byrde at gå med. Når man som kvinde oveni også kæmper med overvægt, bliver processen og den psykiske byrde fordoblet. 

Med et forhøjet BMI bliver man ikke tilbudt fertilitetsbehandling, og oveni skal man som ufrivilligt barnløs forholde sig til vægttab, slankekure, kalorier mm. Tanker om mad, krop, vægt og slankekure stresser din krop yderligere, i en tid hvor du netop skal være god ved sig selv og stresse ned. Det at være overvægtig og tanker herom kan ligeledes medføre så megen skam, skyld, kropshad, spiseforstyrrelser, stigmatisering og følelsen af at stå udenfor, ikke være accepteret og være en del fællesskabet.

Der er altså som ufrivilligt barnløs med forhøjet BMI dobbelt op på kontoen af selvbebrejdelser, skyld, skam, lavt selvværd, psykiske nedture og tanker om fiasko og slukkede drømme.

Derfor har jeg indgået samarbejde med Adipositasforeningen, Landsforeningen for overvægtige, fordi vi begge mener, at den manglende hjælp til fertilitetsbehandling for kvinder med forhøjet BMI ikke kun er forkert og stigmatiserende, men vi mener også, at det bør være en kvindes ret og eget valg at få muligheden for at blive gravid. Disse kvinder ønsker vi at støtte op omkring og hjælpe.

Samtaler med afsæt i ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling

Tina TeglgaardSom uddannet psykoterapeut med mange års praktisk erfaring kan jeg hjælpe dig med at finde effektive redskaber til at opnå større frihed og mere overskud i dit liv. Min fineste opgave i vores samtaler er at lade dig møde dig selv med alt, hvad du indeholder, og kærligt støtte dig i at vokse som menneske. Det er der, hvor du møder dig selv uden at skulle fikse noget.

Med accept og medfølelse kan du bevæge dig dybere ind i en forståelse af dig selv.

Et gammelt indianersagn fortæller, at den længste rejse, vi som mennesker kommer til at foretage, går fra hovedet ned i hjertet. Når vi på denne rejse oplever, at hjertet brister, går det ikke i stykker; det åbner sig. Heri opstår der store muligheder for personlig transformation, personlig vækst og frisættelse af ressourcer, som bliver til øget nærvær i kontakten indadtil og udadtil.

Jeg fokuserer på sammenhængen mellem din krop og dit sind, på dine følelser og tanker med udgangspunkt i dit liv lige nu og her. I den proces opstår invitationer til at vokse ud over dine gamle og udtjente livsmønstre, hvorved du kan skabe mere klarhed, mening, retning, øget livsglæde og nærvær i din hverdag. Først når du medfølende accepterer alt smertefuldt, skamfuldt og svært, kan dine forandringer ske. Forandringer, der skaber øget energi og livsglæde i dit liv.